STRESS

En grum oplevelse med Post Danmark var tæt på at give mig hjertestop…
Inden Roskilde Festival sendte jeg en ansøgning om indrejsevisum til den kinesiske ambassade i København. Jeg skulle selv betale for porto og kuvert begge veje, så det var mit ansvar, at adressen stod korrekt, samt den rigtige porto var købt. Både ambassadens hjemmeside og den rare postbutik-medarbejder fortæller mig, at min ansøgning og pas skal sendes rekommanderet, så den ikke går tabt i posten. Jeg syntes, det var ret trist med det beløb, eftersom det svarede til ca. fire måltider på Roskilde Festival. Ja, jeg kunne faktisk ikke tænke på andet end festival den dag. Men boblekuverterne blev sendt afsted, og mine postkvitteringer havde Track & Trace numre, så det kunne ikke gå galt. Og dog…
Mens jeg er på arbejde, tjekker jeg lige ambassadens hjemmeside og ser, at man kan indtaste sit mobilnummer og se, hvor langt de er nået med dit visum. Jeg bliver noget overrasket over, at de allerede har sendt det afsted til modtagelse d. 11/7! Et hurtigt opkald til Post Danmarks hovedkontor giver oplysningen, at mit rekommanderet brev ikke er til at finde nogen steder – mit pas og visum er væk. Jeg går helt i panik – dog på en lidt dæmpet måde, da jeg som sagt er på arbejde. Mit brev bliver efterlyst både i København og Korsør, og jeg efterlyser den også lige en gang på deres hjemmeside. Tankerne flyver rundt i hovedet på mig. Nyt pas kan godt klares på en uge. Men et nyt visum… Det kan tage en måned igen med det nye pasnummer. Jeg kan ikke nå det. Jeg er fortabt.
Jeg vågner lidt over klokken 8 i morges og ringer med det samme ind til hovedkontoret. Første gang kommer jeg igennem efter 6 minutter og får hjælp af en flink dame. Hun vil lige undersøge sagen og beder mig om at hænge på. Hun lægger så på. ØV. Anden gang kommer jeg igennem efter 10 minutter til en mindre begejstret medarbejder, og hun beder om mit nummer og siger, at en kollega vil ringe til mig på et tidspunkt. Røret bliver lagt på. Bum… Så har jeg resten af dagen til at være negativ.
MEN klokken 9:14 ringer den lokale postmester og siger: “Hej, mangler du et pas og visum?” Postbuddet på vagt d. 11/7 har åbenbart glemt at lægge en anmeldelse i postkassen, så mit brev har i princippet været klar til afhentning siden sidste uge. Vedkommende har bare ikke scannet det ind i systemet, så jeg evt. selv kunne se det via Track & Trace nummeret. Postmesteren afleverer brevet lige til døren indenfor et kvarter, efter vi har lagt røret på. Fantastisk. Fremragende. FEDT! 
Tak for den hjerneblødning, Post Danmark! Nu kan jeg rejse problemfrit med mit pas i hånden…
Dette indlæg blev udgivet i Kina, Rejse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar