Skydekursus i Herfølge

 

Jeg har været tidligt oppe i morges (klokken 6 på en lørdag!) for at tage på skydekursus med min far i Herfølge. Dagsordenen har været arrangeret af hans jagt-konsortium.

Det startede med morgenmad – selvfølgelig med snaps på bordet… Og så var det ellers ud på skydebanen. Det var første gang, at jeg skulle skyde med haglgevær. Alt hvad jeg ved mht. våbenhåndtering kommer af læsning i jagtbogen og en smule briefing fra min far. Jeg var også den eneste jagt-aspirant, dvs. uden jagttegn. Altså jeg var totalt nybegynder. Men det gik egentlig super godt. Jeg havde ikke regnet med at ramme en eneste lerdue. Det endte altså med at jeg ramte 17 i alt! (For lige at sætte det i perspektiv: Min far ramte 25)

 

Da vi skulle spise frokost, fik vi at vide, at der var præmier på højkant. Åh nej, tænkte jeg bare. Så var jeg helt sikkert den, som havde skudt mindst… Men fair nok, for jeg var jo den eneste uden erfaring og ikke mindst jagttegn. Den person, som havde klaret sig allerbedst, havde vidst ramt 34 lerduer eller deromkring – han fik en flaske rødvin. Sidstpladsen gik til en som havde skudt små 5 lerduer – han fik også en flaske rødvin. Bum bum, jeg ramte rent faktisk flere end ham. Men der var en sidste flaske på højkant. Og præmien gik til “den person som aldrig har skudt med haglgevær før i dag, og som alligevel ligger over middel efter dagens træning på skydebanen…” – jeg fik en også en flaske rødvin! Jeg var så overrasket, for jeg var jo bare en gæst med på dagens arrangement. Det var så sjovt at få overrakt en præmie alligevel 🙂

Efter al den skyderi bliver man jo sulten. Menuen bestod af stegt flæsk med kartofler og persillesovs – ad libitum 😉 Saturday well spent!

Follow my blog with Bloglovin ❤

Dette indlæg blev udgivet i Jagttegn og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar