Japan vs. Kina

Nu er jeg efterhånden afklaret med, at jeg ikke kommer med til eventyrsbrylluppet på Filipperne. Men jeg sidder faktisk med et endnu større dilemma. Jeg skal søge ind på universitetet med start til august. Spørgsmålet er bare hvad?? I flere år har jeg været fast besluttet på at læse Asian Studies Programme med japansk på CBS. Uddannelsen, som foregår på engelsk, kombinerer japansk kultur- og sprogundervisning med international erhvervsøkonomi. Det lyder ret fancy, og jeg kan ikke engang sige om, det overhovedet er sådan. Jeg har familie i Tokyo, og den oprindelig plan (da jeg startede det her sabbatår-fis) var at spare op og tage på sprogskole i Japan i 3-6 måneder. Men som I kan se, så har jeg gået lidt andre veje… Er jeg ked af det? Ja, det er jeg faktisk. Til gengæld fortryder jeg overhovedet mine mange rejser de sidste to år! Hele 7 lande har jeg “besøgt” i løbet af 2013. Det har jeg alligevel formået med det smule løn fra mine deltidsjobs. 
Problemet er nu, at jeg er kommet i tvivl. Virkelig. Efter at have arbejdet med kinesere i tre år samt rejst med nogle af dem i næsten to måneder på tværs af hele Kina, så har jeg også fået smag for den kinesiske kultur. Dele af den selvfølgelig. Jeg bliver nok aldrig fan af at spise med åben mund, smaske og spytte fiskeben og-jeg-ved-ikke-hvad ud på bordet. Mums. Nå, men jeg har altid fået at vide af mine søde kinesiske venner, at jeg har flair for det kinesiske sprog. Det er så der, at min sunde fornuft rammer mig – der er flere kinesisk-talende i forhold til japansk og lige pt. også mest fremtid for handel med Kina. Hvad gør jeg så??
Når jeg er i den situation, at jeg rent faktisk diskuterer med mig selv inde i hovedet, så ved jeg, at det må være sengetid. Jeg sover på det. I juli måned skal jeg måske på en to ugers ferie med en veninde til Japan. Det ville jo være smart, hvis jeg kunne opleve landet og kulturen, INDEN jeg valgte studie. Men deadline ligger nok omkring d. 5. juli, og rejsen kommer under alle omstændigheder først til at ligge i midten af måneden. Der er jo Roskilde Festival 😉 Jeg sover på det!
Men hvad synes I –  japansk eller kinesisk?
Dette indlæg blev udgivet i Japan, Kina, Rejse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar