Homemade sushi

IMG_0511-0.JPG

Jeg var alene hjemme det meste af søndagen – og jeg syntes, der skulle ske noget udover at vaske tøj! Så jeg fik den fantastiske idé at lave sushi! Jeg havde aldrig forberedt det hele selv, for de gange jeg havde lavet sushi var sammen med min mor. Jeg skulle egentligt bare vælge fyldet, og så klarede hun resten 🙂

IMG_0512-0.JPG

Jeg havde i for vejen fyldt fryseren med noget lækkert laks fra min mor – så langt så godt. Første stop var Thai & Chinese Market på Nørrebrogade. Jeg fik købt lidt sushiris, tang osv. Men det var smådyrt i forhold til de priser, som de havde thai shoppen i Slagelse (man er vel provinspige). Heldigvis havde de stadig lidt spotvarer i Netto – risvinseddike, rispapir, risnudler mm. De sidste to valgte jeg at købe, selvom de ikke lige skulle bruges den dag. Men de stod kun til 15 kr, så jeg kunne ikke lade være!

Min favorit butik var helt klart Den Kinesiske Købmand i Torvehallerne. Der var lækre panerede rejer på frost til ca. 58 kr. for 300 gram. Igen ret pricey, men det smagte så godt. Der var alt muligt godt i deres biks – også varer fra Japan som jeg sådan havde savnet!

IMG_0513-1.JPG

Hvis du selv vil lave sushi derhjemme, så har jeg forslag til nogle makiruller:
Ebi tempura (panerede rejer), sesamfrø, avocado, agurk og spicy dip
Hakkede kogte rejer rørt med creme fraiche og lidt chili, avocado og agurk
Laks, avocado, agurk og spicy dip
Hakket surimi (krabbekød) rørt med lidt creme fraiche, agurk og avocado

Min spicy dip er lavet af creme fraiche, mayonnaise og lidt chili sauce, som man både kan købe i Netto og stort set alle asian shops. Jeg kommer gerne lidt ekstra chili i min dip 😉

IMG_0514-0.JPG

Og så noget af det bedste derfra: RAMUNE! Japansk sodavand, som min søster og jeg måske drak lidt for meget af, da vi var i Japan i sommers. De havde fire forskellige smagsvarianter, så det skal da prøves! Torvehallerne er et skønt og farligt på samme tid, da jeg hurtigt kan bruge alt for mange penge. Jeg blev sulten ligeså snart jeg trådte indenfor!

Har I nogle anbefalinger til butikker i København, der forhandler varer fra Asien? 🙂

Follow my blog with Bloglovin ❤

Dette indlæg blev udgivet i Madlavning og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar