550 km rundt på én dag!


Hov, der gik lidt længere tid med at få lagt dette indlæg ind, end jeg havde regnet med. Men nu kommer hele smøren om vores heldagstur rundt i Nordthailand! 


Vi blev hentet på hotellet klokken 7:40 om morgenen, og første stop på vejen var Pha Soet Hot Spring. Jeg havde kun hørt om hot springs – faktisk drømt om at prøve det i Japan (og Island) engang i fremtiden. Men der sad jeg tidlig formiddag med fødderne nede i en lille gejser (ikke den store på billedet!). Sjovt nok, så var det virkelig varmt. Varmere end vejret. Jeg kunne ikke have mine fødder helt under vand længere end et par sekunder. Det eneste, der var lidt trist, var den klamme lugt æg/svovlbrinte, som hang i luften på stedet. Men det talte vel bare med som en del af oplevelsen.Wat Rong Khun. Det overvældende hvide tempel udsmykket med små bearbejdet brudstykker af spejle. Beklager den dårlige opløsning, bare generelt, for jeg har altså kun en iPhone 4 med på rejsen. (Ja, det er en 4 uden S. Øv) Men det var så smukt i solen – et glimtende tempel. Jeg fik en hvid sarong, som jeg skulle have på, da man ikke må vise for meget bar hud på hellige pladser. Nu var det jo heller ikke, fordi jeg gik rundt kun iført i bikini! Shorts og bare skuldre er i hvert fald no go for kvinder. 

Jeg var fascineret af de utallige skulpturer af hænder, der stikker op fra jorden ved entréen til templet. Senere fortalte vores thai guide os, at det viste, hvordan mennesket, lige så snart vedkommende er sendt i helvede, vil gøre alt for at komme op i himlen i stedet. Han sagde, at man skal gøre de gode gerninger, mens man lever – for det er for sent at lave om på, når du er død og strandet i helvede. Bum bum. Lesson learned.
Halløjsa! Efter en længere køretur og så en kort sejltur kom vi frem til Laos! Vi sejlede henover Mekong floden, og vi kunne også se Burma. Men måtte nøjes med et kort visit i Laos, da turisterne fra Thailand ikke behøvede at vise pas for at krydse grænsen. Smart som jeg er, så havde jeg selvfølgelig låst begge vores pas inde på hotellet… Nå, men det første, vi fik at vide, var, at Laos’ whisky er verdens bedste ifølge dem selv + der var gratis smagsprøver. Smagsvarianterne bød på bl.a. slangeskind, skorpioner og tigerpenis. Det fristede mig ikke helt, men jeg overværede to pensionister fra Canada prøve den! “Hvordan smagte den med tigerpenis så?” Åbenbart smagte den udemærket, men det var stort set som at drikke rent alkohol. No shit. Det lugtede også mega giftigt…


Gæt, hvor jeg var her? Nej? Okay. Jeg havde faktisk selv svært ved at læse det, selvom jeg stod lige foran. Det er grænsen til Burma – hvis man fortsatte med at køre 7 timer i den retning, så ville man ende i Yunnan i Kina. Men hey, der har jeg jo været 😉 Vi sluttede vores roadtrip i Karen bjergfolkets landsby. Jeg havde glædet mig til at se de langhalsede kvinder, men de tilhører åbenbart en anden del af folket, som lever længere væk fra denne landsby. Der måtte vi ikke komme ind. Trist. Men vi så deres smukke rismarker og en begyndende solnedgang. Allerede der var jeg træt og klar på at komme tilbage til hotellet og sove, selvom jeg ikke rigtig havde bestilt andet i bilen. Men ak, bare herfra havde vi en køretur på 3,5 timer + pause i vente. Klokken 21:00 var vi nået helt “hjem” – men der skulle vi jo stadig ud og finde aftensmad. Det lykkedes, og vi sov godt og “længe” frem til 7:30, hvor vi skulle igang igen. 

Vi havde det lidt travlt i Chiang Mai, men til gengæld fik vi også set en hel masse, som vi ikke havde nået på egen hånd på så få dage! Så Gems Excursion Advisor kan bestemt anbefales, hvis I skal et smut forbi Nordthailand på et tidspunkt 😀
Dette indlæg blev udgivet i Rejse, Thailand. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar